A Review on Homoeopathic Remedies and their Relationship - Bala, Renu; Srivastava, Amit (Homœopathic Links, 2021)
Het woord relatie duidt op de manier waarop twee of meer dingen verbonden zijn, of een situatie van verbondenheid. Niets in de natuur staat werkelijk los van iets anders. Geneesmiddelen zijn op verschillende manieren met elkaar verbonden in hun therapeutische werking. Voor het nauwkeurig voorschrijven is kennis van de onderlinge relaties van middelen essentieel. Hahnemann was altijd zorgvuldig in het observeren en noteren van de antidoten van de remedies die hij beproefde.In het therapeutisch handboek is de relatie van remedies het meest nuttige hoofdstuk. Zelfs Kent pleitte voor het gebruik van dit specifieke hoofdstuk dat op verschillende niveaus kan worden bestudeerd van denken, lichaamsdelen, gewaarwordingen, modaliteiten, enz. Dit onderwerp wordt het minst begrepen en het minst gebruikt omdat de artsen er te weinig aandacht aan besteden. Homeopaten beheersen de kunst van het individualiseren, een van de pijlers van de homeopathische behandeling, maar er moet meer nadruk gelegd worden op het groeperen van remedies op basis van hun verwantschap, wat in de praktijk van groot belang is voor de ideale genezing. De homeopathische literatuur blijkt zeer rijk te zijn in het beschrijven van de relatie van de onderlinge geneesmiddelen. Dit overzicht beoogt de onderliggende feiten en ervaringen van verschillende auteurs betreffende de relatie tussen geneesmiddelen naar voren te brengen.Het woord relatie duidt op de manier waarop twee of meer dingen verbonden zijn, of een situatie van verbondenheid. Niets in de natuur staat werkelijk los van iets anders. Geneesmiddelen zijn op verschillende manieren met elkaar verbonden in hun therapeutische werking. Voor het nauwkeurig voorschrijven is kennis van de onderlinge relaties van middelen essentieel. Hahnemann was altijd zorgvuldig in het observeren en noteren van de antidoten van de remedies die hij beproefde.In het therapeutisch handboek is de relatie van remedies het meest nuttige hoofdstuk. Zelfs Kent pleitte voor het gebruik van dit specifieke hoofdstuk dat op verschillende niveaus kan worden bestudeerd van denken, lichaamsdelen, gewaarwordingen, modaliteiten, enz. Dit onderwerp wordt het minst begrepen en het minst gebruikt omdat de artsen er te weinig aandacht aan besteden. Homeopaten beheersen de kunst van het individualiseren, een van de pijlers van de homeopathische behandeling, maar er moet meer nadruk gelegd worden op het groeperen van remedies op basis van hun verwantschap, wat in de praktijk van groot belang is voor de ideale genezing. De homeopathische literatuur blijkt zeer rijk te zijn in het beschrijven van de relatie van de onderlinge geneesmiddelen. Dit overzicht beoogt de onderliggende feiten en ervaringen van verschillende auteurs betreffende de relatie tussen geneesmiddelen naar voren te brengen.
Keywords: relationship; homoeopathic remedies; antidote; complementary